Ingrediënten

Voor 25 stuks

Meringue:

  • 4 eiwitten, op kamertemperatuur
  • 220 g fijne suiker

Chocoladedip:

  • 150 g donkere chocolade met minimum 70% cacaogehalte
  • 100 ml Spécial Belge bier

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 150°C. Bedek 1 of 2 bakplaten met bakpapier. Klop de eiwitten op tot ze zachte pieken vormen. Laat de mixer draaien en voeg er dan theelepel per theelepel de suiker aan toe. De meringue moet stevig en glanzend zijn. Doe de meringue in een spuitzak en spuit op de bakplaat kleine vormpjes van gelijke grootte. Plaats in de oven en verlaag de temperatuur naar 120°C.Bak de meringue tot ze droog zijn. Als je graag krokant aan de buitenkant en zacht binnenin hebt bak je de meringue gedurende 1u45’. Voor krokante meringue bak je ze gedurende 3u. Draai de oven uit en laat de meringue in de oven afkoelen met de ovendeur op een kier. 
 Smelt de chocolade en roer er het bier door. Dip de onderkant van elke meringue in de chocolade en laat op een rooster drogen. 

o
<
>

Streekproducten in dit recept