Ingrediënten

  • 1 snede Kempense balkenbrij van ca. 3cm dikte
  • 100 g panko (Japans paneermeel)
  • 1 jonagoldappel
  • Hoeveboter
  • 4 scampi’s
  • Peper
  • Zout
  • 2 el Limburgse stroop
  • Smout of olie
  •  

Bereidingswijze

Snijd de balkenbrij in 4 mooie kubussen, paneer ze met panko. Verdeel de appel in 4 en snijd 4 mooie blokjes. Warm de boter en bak de appels en scampi’s krokant gaar, kruid met peper en zout. Haal de scampi’s uit de pan en zet warm weg. Voeg de stroop bij de appels en laat smelten. Bak de gepaneerde balkenbrij in wat smout of olie. Maak een spiesje met bovenaan de appel, dan de scampi en ten slotte de balkenbrij. Dien warm op.

o
<
>

Streekproducten in dit recept