Ingrediënten

  • 500 gr Jefkes peren, geschild, klokhuis verwijderd en in blokjes gesneden
  • 100 ml Zuid-Limburgse schuimwijn
  • 375 ml room
  • 1 theelepel lavendel bloemen
  • 5 grote eierdooiers, losgeklopt
  • 2 el suiker indien de peren niet heel zoet zijn
  • Ruw rietsuiker
  •  

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 150°C. Doe de blokjes peer met de lavendel in een pan met een eetlepel water en laat afgedekt, over een zacht vuur koken tot ze volledig gaar zijn. Laat even afkoelen en pureer de peren en lavendel.

Neem 150 ml van de perenpuree en meng die met de eierdooiers, room en schuimwijn en voeg er, indien nodig, suiker aan toe. Giet het mengsel door een fijne zeef en verdeel over 4 grote of 8 kleine ramekins. Plaats de ramekins in een diepe ovenschaal en giet er heet water in zodat de ramekins ten minste de helft onder water staan.

Bak in de voorverwarmde oven tot wanneer de buitenkant van de crème stevig is maar het midden nog wobbelig is. Haal de ramekins uit het water en laat afkoelen. Plaats in de ijskast tot net voor het serveren. Strooi een dun laagje ruw rietsuiker over elke crème. Karamelliseer de suiker met een gasbrander, laat even afkoelen en serveer.

 

o
<
>

Streekproducten in dit recept