Hondshaai "osso bucco style"

door Dagny Ros Asmundsdottir van Njam chef

“Er is helemaal niks mis mee”, bevestigt Peggy. “Ik vind die zelfs beter dan paling”, vertelt Anniek. “Mensen hebben blijkbaar schrik van hondshaai”, gaat Dagny verder. “Helemaal onterecht als je mij vraagt.” 

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 600 à 800 g hondshaaimoten
  • 2 eetlepels boekweitmeel
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • 2 tomaten
  • 2 wortels
  • ½ witte koolrabi
  • 1 sjalot
  • 1 teentje look
  • 1 grote el tomatenpuree
  • 1 dl Vlaamse hoevekarnemelk of meer
  • 1 dl water
  • 1 blaadje laurier
  • Verse tijm
  • Verse basilicum
  • Zeste en sap van 1/2 citroen

Streekproducten in dit recept