Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 600 g potjeslvlees uit de Westhoek
  • 600 g ratte of corne de gatte aardappelen
  • 8 grondwitloof stronken
  • 1 eetlepel Torhoutse mosterd
  • 1 eidooier
  • 3 dl arachideolie
  • 1 dl witte wijnazijn
  • peper
  • zout
  • enkele takjes bieslook
  • zwarte peper uit de pepermolen
  •  

Bereidingswijze

Zet het potjesvlees 6 uur in de koelkast. Was de aardappelen grondig, snijd in schijfjes van een halve centimeter en kook gaar in gezouten water. Verwijder de bittere pit uit het witloof, snijd in de lengte in fijne reepjes. Maak een mayonaise met de overige ingrediënten. Snijd het potjesvlees in blokjes. Meng de lauwe aardappelen met de mayonaise.
Verdeel het witloof over 4 borden, schik hierop de aardappelsalade en de blokjes potjesvlees.  Werk af met bieslook en wat vers gemalen peper.

o
<
>