Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 Mechelse koekoekfilets
  • Hoeveboter
  • Peper
  • Zout
  • 2 uien
  • 2 lookteentjes
  • 3 dl kippenfond
  • 1 dl witte wijn
  • 4 takjes tijm
  • 4 dikke sneden brood
  • 4 sneden Postelse harde abdijkaas
  •  

Bereidingswijze

Warm de oven op 180°C. Snijd de uien in ringen, pel de look. Kruid de kippenfilets met peper en zout, bruin in wat hoeveboter. Neem uit de pan en leg in een vuurvaste schaal. Voeg wat boter toe in de pan en stoof de uiringen glazig, voeg de look en tijm toe. Deglaceer met de witte wijn en de kippenfond. Giet de saus over de kip en schuif 30 minuten in de oven. Snijd 4 mooie croutons van het brood en rooster. Neem de kip uit de oven, giet de saus in een pannetje en laat nog wat inkoken. Snijd de kippenfilets in 3, schik op de sneden geroosterd brood. Leg een sneetje kaas op de filets. Schuif even onder een warme grill. Schik op een bord, oversaus en dien op met aardappelpuree.

o
<
>