Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring op onze website makkelijker te maken.

 
logo

Soepvlees met mosterdsaus en waterkers

Facebook Twitter  GooglePlus Pinterest  Tumblr
Soepvlees met mosterdsaus en waterkersSoepvlees met mosterdsaus en waterkersSoepvlees met mosterdsaus en waterkersSoepvlees met mosterdsaus en waterkers

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 2 grote schenkels van witblauw dubbeldoel koeien
  • Zeezout
  • 2 wortels
  • 3 takken groene selder
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 1 laurierblad
  • 1 kl peperbolletjes
  • 4 el Hamse graanmosterd
  • 2,5 dl verse room
  • 2 bosjes waterkers uit Haspengouw of uit de Ijsevallei

Bereidingswijze:

Spoel de schenkels onder stromend koud water. Breng water met zout aan de kook en voeg de schenkels toe, schuim regelmatig af. Snijd de groenten grof. Voeg de groenten, het laurierblad en de peper toe en laat de schenkels langzaam gaar koken. Neem de schenkels uit de bouillon en laat ze afkoelen. Snijd het vlees in kleine blokjes. Meng de mosterd met de room en voeg het soepvlees toe, laat minstens 2 uur trekken op een koele plek.

Spoel de waterkers onder koud water en schik op een mooie schaal. Leg hierop en koude soepvlees en dien op met boerenbrood en een fris biertje.


Welke streekproducten vindt u terug in dit recept?

Waterkers uit Haspengouw
Vlees van Vlaams-Brabantse witblauwe dubbeldoelrunderen
Boerenbrood uit Pede
Waterkers uit de IJsevallei
Hamse graanmosterd



Kok: Jo Van Caenegem