Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring op onze website makkelijker te maken.

 
logo

Mechelse koekoek / Vlaams roodbruin bier / Waterkers

Facebook Twitter  GooglePlus Pinterest  Tumblr
Mechelse koekoek / Vlaams roodbruin bier / Waterkers

Ingrediƫnten voor 4 broodjes

  • 1 flesje Vlaams roodbruin bier
  • Torhoutse mosterd
  • 1 kippenfilet van Mechelse koekoek
  • 20 g bieslook
  • 20 g sjalot
  • 50 g hoeveboter en nog wat extra
  • Zwarte peper
  • Zeezout
  • 3 eetlepels zachte olijfolie
  • 1 koffielepel rode wijnazijn
  • 1 bosje waterkers
  • 4 zuurdesem broodjes

Bereidingswijze

Meng ¾ van het Vlaams roodbruin bier met 1 koffielepel Torhoutse mosterd voor de marinade. Marineer de kippenfilet 12u in deze marinade. Snijd de bieslook en sjalot zeer fijn. Meng onder 50 g malse hoeveboeter, kruid met peper en zout. Bruin de resterende hoeveboter en bak de kippenfilet, kruid met peper en zout. Maak een vinaigrette met de olijfolie, rode wijnazijn, resterend roodbruin bier en wat Torhoutse mosterd. Pluk de blaadjes van de waterkers. Snijd de kipfilet in dunne sneetjes. Smeer de broodjes met de kruidenboter, leg hierop wat waterkers.  Verdeel de kip over de 4 broodjes en lepel er wat vinaigrette op.

Welke streekproducten vindt u terug in dit recept?

Waterkers uit Haspengouw
Vlaams roodbruin bier
Torhoutse mosterd
Westhoek hoeveboter
Vlaamse hoeveboter
Waterkers uit de IJsevallei
Mosterd uit het Leuvense
Vlaams roodbruin bier
Hamse graanmosterd
Mosterd uit het Gentse
Mechelse koekoek
Vlaams roodbruin bier



Kok: Peter Leemans
Restaurant: De Kapblok Dilbeek