Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring op onze website makkelijker te maken.

 
logo

Schuim van Moese patat, waterkers, grijze garnaal en poeder van hazelnootboter

Facebook Twitter  GooglePlus Pinterest  Tumblr
Schuim van Moese patat, waterkers, grijze garnaal en poeder van hazelnootboter

Ingrediƫnten voor 4 personen

  • 1 bussel waterkers
  • 2 dl yoghurt
  • 2 dl zure room
  • Peper
  • zout
  • 100 g Vlaamse grijze garnalen

Voor de poeder:
  • 250 g hoeveboter
  • 50 g hazelnoten
  • Melkpoeder

Voor de schuim:
  • 300 g Moese aardappelen
  • 2,5 dl verse room
  • 100 g gesmolten hoeveboter
  • Peper
  • Zout
  • Muskaatnoot

Bereidingswijze

Klaar 250 gr boter op een zeer zacht vuur samen met de hazelnoten. Zeef de boter en meng met het melkpoeder tot er een poeder ontstaat.

Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Doe de aardappelen samen met de room, 2 dl water en de gesmolten boter in een blender en mix zeer fijn. Breng op smaak met peper, zout en muskaatnoot. Giet alles in een sifon en leg 12 uur in de koelkast.

Was de waterkers en dep ze droog. Maak een dressing van met de yoghurt , de zure room en de helft van de waterkers. Mix dit alles goed en kruid met peper en zout.

Pel de garnalen. Verwijder de stelen van de rest van de waterkers. Leg wat waterkers en garnalen op de op de bodem van een glas en besprenkel met de dressing. Spuit het schuim van moese patat er over. Werk af met de hazelnootboter en een blaadje waterkers.

Welke streekproducten vindt u terug in dit recept?

Waterkers uit Haspengouw
Westhoek hoeveboter
Vlaamse hoeveboter
Moese patat
Vlaamse grijze garnaal
Waterkers uit de IJsevallei



Kok: Stef Vervoort
Restaurant: Zarza