Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring op onze website makkelijker te maken.

 
logo

Spéciale Belge met lauwe mosselen in sausje van waterkers en Leuvense mosterd

Facebook Twitter  GooglePlus Pinterest  Tumblr
Spéciale Belge met lauwe mosselen in sausje van waterkers en Leuvense mosterd

Ingrediënten

  • 20 mooie mosselen
  • Hoeveboter
  • 1 takje selder
  • 3 takjes peterselie
  • 1 ui
  • Zwarte peper
  • 1 bot waterkers
  • 2 eetlepels Leuvense mosterd

Bereidingswijze

Was de mosselen grondig. Snijd de de selder en peterselie fijn. Hak de ui. Hak de waterkersblaadjes fijn. Warm wat hoeveboter in een hoge kookpot, laat de groenten even sudderen. Voeg de mosselen toe en peper met zwarte peper uit de molen. Gaar de mosselen onder deksel. Giet de mosselen door een zeef. Houd de mosselen warm. Meng het mosselsap met de waterkers en de mosterd. Schik 5 mosselen per persoon op een bordje en giet er wat warme saus over.

Welke streekproducten vindt u terug in dit recept?

Waterkers uit Haspengouw
Waterkers uit de IJsevallei
Mosterd uit het Leuvense
Speciale Belge Ale : Palm Speciale
Spéciale Belge Ale : Speciale 1900



Kok: Jo Van Caenegem