Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring op onze website makkelijker te maken.

 
logo

Kempense Ale met spiesje van Balkenbrij, scampi en appel

Facebook Twitter  GooglePlus Pinterest  Tumblr
Kempense Ale met spiesje van Balkenbrij, scampi en appel

Ingrediƫnten

  • 1 snede Kempense balkenbrij van ca. 3cm dikte
  • 100 g panko (Japans paneermeel)
  • 1 jonagoldappel
  • Hoeveboter
  • 4 scampi’s
  • Peper
  • Zout
  • 2 el Limburgse stroop
  • Smout of olie

Bereidingswijze

Snijd de balkenbrij in 4 mooie kubussen, paneer ze met panko. Verdeel de appel in 4 en snijd 4 mooie blokjes. Warm de boter en bak de appels en scampi’s krokant gaar, kruid met peper en zout. Haal de scampi’s uit de pan en zet warm weg. Voeg de stroop bij de appels en laat smelten. Bak de gepaneerde balkenbrij in wat smout of olie. Maak een spiesje met bovenaan de appel, dan de scampi en ten slotte de balkenbrij. Dien warm op.

Welke streekproducten vindt u terug in dit recept?

Kempense balkenbrij
Kempense ale
Westhoek hoeveboter
Smout uit de Kempen
Vlaamse hoeveboter
Limburgse stroop
Limburgse stroop



Kok: Jo Van Caenegem