Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring op onze website makkelijker te maken.

 
logo

Tussenribstuk van witblauw dubbeldoel runderen met grondwitloof gesmoord in Oude geuze

Facebook Twitter  GooglePlus Pinterest  Tumblr
Tussenribstuk van witblauw dubbeldoel runderen met grondwitloof gesmoord in Oude geuze

Ingrediƫnten voor 4 personen

  • 800 g  tussenribstuk
  • Peper
  • Zout
  • 1 bussel waterkers
  • 50 g Leuvense mosterd
  • 200 g paneermeel
  • 1 flesje Oude geuze
  • 8 stronken grondwitloof
  • 1 mooie klont hoeveboter

Bereidingswijze

Warm de oven op 180°C. Mix de waterkers. Meng de mosterd met het paneermeel of broodkruim en gemixte waterkers. Kruid met peper en zout.  Kruid de tussenribstukken met peper en zout en bak aan op een hevig vuur. Haal uit de pan. Bestrijk de bovenkant met de mengeling van mosterd, waterkers en paneermeel Plaats enkele minuten in de oven tot korst mooi krokant is. Warm de boter, voeg de grondwitloof en laat even kleuren. Overgiet met de oude geuze, kruid met peper en zout. Laat op een zacht vuurtje garen.

Afwerking
Snijd de tussenribstukken in plakjes. Schik op een bord met het gesmoorde grondwitloof en wat sap van het witloof als saus. Dien op met een gebakken aardappeltje.

Welke streekproducten vindt u terug in dit recept?

Oude Geuze
Waterkers uit Haspengouw
Vlees van Vlaams-Brabantse witblauwe dubbeldoelrunderen
Oude Geuze
Waterkers uit de IJsevallei
Mosterd uit het Leuvense
Brabants grondwitloof



Kok: Jef Van den Bossche