Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring op onze website makkelijker te maken.

 
logo

Soepje van waterkers, garnaaltjes en crumble van West-Vlaamse boerenhesp

Facebook Twitter  GooglePlus Pinterest  Tumblr
Soepje van waterkers, garnaaltjes en crumble van West-Vlaamse boerenhesp

Ingrediënten voor 4 personen

1 bussel waterkers uit Haspengouw
1 grote ajuin
5 dl water
100 g gepelde grijze grijze garnalen
100 g West-Vlaamse boerenhesp in fijne sneetjes
150 g pastinaak
150 g schorseneren
klontje hoeveboter
30 g hoevekarnemelk
peper, zout, muskaatnoot
klavertjes mix
 

Bereiding

Soepje: stoof de ajuin in wat boter; voeg water toe en breng aan de kook; voeg de gehakte waterkers toe; mix fijn en kruid zuinig.

Puree: warm de pastinaak en schorseneer met het klontje boerenboter; voeg de karnemelk toe en kook gaar; kruid met zout, nootmuskaat en peper; mix fijn en houd warm.

Crumble van boerenhesp: droog de sneetjes hesp gedurende 45 min. in de oven op 180° en  mix grof

Giet een lepel soep in een kommetje.
Schep 2 eetlepels puree in het midden.
Bestrooi rijkelijk met grijze garnalen.
Werk af met de crumble en klavertjes.
 

Welke streekproducten vindt u terug in dit recept?

Waterkers uit Haspengouw
Westhoek hoeveboter
Vlaamse grijze garnaal
Vlaamse hoevekarnemelk/botermelk
West-Vlaamse boerenhesp



Kok: Joris Missiaen
Restaurant: 't Potje Paté