Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring op onze website makkelijker te maken.

 
logo

Tempura met West-Vlaamse sprot

Facebook Twitter  GooglePlus Pinterest  Tumblr
Tempura met West-Vlaamse sprotTempura met West-Vlaamse sprot

Ingrediƫnten voor 4 personen

12 sprotfilets
12 jonge salieblaadjes
12 grote muntblaadjes
12 grote waterkers blaadjes
12 zuring blaadjes
12 lente-uitjes
Een paar eetlepels bloem
Olie om te frituren
 
Tempura beslag
1 ei, ijskoud
250 ml ijskoud water
120 g bloem, gezeefd
 
Dipsaus
4 eetlepels mayonaise
1 volle eetlepel fijngesneden augurken
1 volle eetlepel fijngesneden kappertjes
2 volle eetlepels fijngesneden lente-ui
2 volle eetlepels fijngesneden bieslook
Geraspte citroenschil
Versgemalen zwarte peper
 

Bereiding

Maak de dipsaus. Meng alle ingrediënten en kruid goed met zwarte peper.
 
Bereid het tempurabeslag. Het is belangrijk dat alle ingrediënten ijskoud zijn. Plaats dus ook de bloem eerst een kwartiertjes in de ijskast. Roer het ei, het water en de bloem heel lichtjes door elkaar met een vork. Het beslag zeker niet glad kloppen! Bewaar in de ijskast tot gebruik.
 
Verhit de olie tot 170°C. Wentel de sprotfilets en de groene kruiden in de bloem. Dip één voor één in het beslag en laat voorzichtig in de hete olie glijden. Frituur de kruiden 45 seconden aan beide zijden, de sprot 1 minuut.
 
Serveer onmiddellijk met de dipsaus.
 

Welke streekproducten vindt u terug in dit recept?

Waterkers uit Haspengouw
Waterkers uit de IJsevallei
West-Vlaamse gerookte sprot



Kok: Lut De Clercq