Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring op onze website makkelijker te maken.

 
logo

Warme toast met harde Postelkaas, Oudenaards bruin bier en mosterd uit het Gentse

Facebook Twitter  GooglePlus Pinterest  Tumblr
Warme toast met harde Postelkaas, Oudenaards bruin bier en mosterd uit het GentseWarme toast met harde Postelkaas, Oudenaards bruin bier en mosterd uit het GentseWarme toast met harde Postelkaas, Oudenaards bruin bier en mosterd uit het GentseWarme toast met harde Postelkaas, Oudenaards bruin bier en mosterd uit het Gentse

Ingrediƫnten voor een 10 tal toastjes:

1/2 stokbrood op oude wijze
200 g harde Postelse abdijkaas
1 rode ui
1 appel
1 eetlepel mosterd uit het Gentse
1 dl Oudenaards bruin bier
zwarte peper
1 bot waterkers
Vlaamse hoeveboter

Bereiding

Snijd toastjes van ongeveer 2 cm dik, rooster de toastjes.
Snijd de ui fijn, rasp de appel.
Was de waterkers en verwijder de harde stelen. Schik de waterkers op een schotel.
Warm de ovengril.
Warm in een steelpan de kaas met de ui, appel, mosterd en bier.
Roer voortdurend en laat de kaas langzaam smelten, de kaas mag niet koken.
Bekleed een ovenplaat met bakpapier of zilverpapier, smeer in met wat boter.
Schik de broodjes op de ovenplaat, lepel wat gesmolten kaas op de toastjes.
Schuif onder de gril en laat mooi kleuren.
Schik de toastjes op de waterkers en dien warm op.


Welke streekproducten vindt u terug in dit recept?

Waterkers uit Haspengouw
Waterkers uit de IJsevallei
Mosterd uit het Gentse
Postelse harde abdijkaas
Oudenaards bruin bier