Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring op onze website makkelijker te maken.

 
logo

Rode bietensoep met blokjes Kempense balkenbrij

Facebook Twitter  GooglePlus Pinterest  Tumblr
Rode bietensoep met blokjes Kempense balkenbrijRode bietensoep met blokjes Kempense balkenbrijRode bietensoep met blokjes Kempense balkenbrij

Ingrediƫnten voor 4 personen

4 gestoomde rode bietjes
7,5 dl bouillon naar voorkeur
peper
zout
200 g Kempense balkenbrij
hoeveboter
peterselie
donker brood

Bereiding

Snijd de rode bietjes in grove stukken.
Warm de rode biet samen met de bouillon op en laat 20 minuutjes sudderen.
Kruid met peper en zout.
Mix de soep zeer fijn, giet eventueel door een zeef.

Snijd de balkenbrij in mooie blokjes.
Warm de boter in pan, wanneer de boter goed warm is voeg de blokjes toe.
Laat 3 minuten korsten en draai de blokjes om, laat opnieuw korsten.
Neem uit de pan en leg op keukenpapier.

Schep de warme soep uit verdeel de blokjes over de soepborden, werk af met wat peterselie.
Opdienen met een stevig stuk donker brood.

Welke streekproducten vindt u terug in dit recept?

Kempense balkenbrij