Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring op onze website makkelijker te maken.

 
logo

Kabeljauwhaas in filet d’ Anvers met Vlaamse grijze garnalen en zalf van Oude Geuze

Facebook Twitter  GooglePlus Pinterest  Tumblr
Kabeljauwhaas in filet d’ Anvers met Vlaamse grijze garnalen en zalf van Oude Geuze

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 mooie stukken kabeljauwhaas van 150 g per persoon
  • 200 g Vlaamse grijze garnalen
  • 250 g oesterzwam
  • Flesje Oude Geuze 3 Fonteinen
  • 4 mooie sneden filet d’ Anvers
  • 2 eierdooiers
  • 200 g  hoeveboter
  • Waterkers 
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven tot 180°C. Klaar de hoeveboter en pel de grijze garnalen. Bedek de visfilet met een sneetje filet d’ Anvers en fixeer met een keukentouw. Kruid met peper en zout, leg de visfilet op bakpapier en bak ongeveer 10 minuten (afhankelijk van de dikte) in de oven.

Snij de oesterzwam in reepjes. Bak ze in geklaarde boter op hoge temperatuur en breng op smaak met peper en zout. Klop de sabayon met 3 eierdooiers op een zacht vuurtje. Voeg de rest van de boter erbij (zoals een hollandaise-saus ) en breng op smaak met peper en zout.

Presentatie:
Schik de visfilet op een bedje van oesterzwam; bestrooi met de garnalen; en werk af met de waterkers en de saus. Kies als drank Oude Geuze 3 Fonteinen
 


Welke streekproducten vindt u terug in dit recept?

Oude Geuze
Waterkers uit Haspengouw
Westhoek hoeveboter
Vlaamse hoeveboter
Vlaamse grijze garnaal
Oude Geuze
Waterkers uit de IJsevallei
Filet d'Anvers



Kok: Marc Ceulemans
Restaurant: Weekend Knack Hobbykok 2008