Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring op onze website makkelijker te maken.

 
logo

Tortilla met West-Vlaamse gerookte heilbot, Haspengouwse waterkers en een sausje met Vlaamse rauwemelkse geitenkaas

Facebook Twitter  GooglePlus Pinterest  Tumblr
Tortilla met West-Vlaamse gerookte heilbot, Haspengouwse waterkers en een sausje met Vlaamse rauwemelkse geitenkaasTortilla met West-Vlaamse gerookte heilbot, Haspengouwse waterkers en een sausje met Vlaamse rauwemelkse geitenkaasTortilla met West-Vlaamse gerookte heilbot, Haspengouwse waterkers en een sausje met Vlaamse rauwemelkse geitenkaasTortilla met West-Vlaamse gerookte heilbot, Haspengouwse waterkers en een sausje met Vlaamse rauwemelkse geitenkaas

Partyfood of voorgerecht voor 4 personen

150 g West-Vlaamse gerookte heilbot
Een 6 tal kleine tortilla’s

Salsa
½ rode ui fijn gehaakt
3 eetlepels rijstazijn
½ avocado in kleine blokjes
½ limoen
6 radijzen
1 handvol waterkers uit Haspengouw, zonder harde steeltjes
1 à 2 eetlepels olijfolie
Enkele takjes verse dille

Dressing:
1,5 dl zure room
2 el Vlaamse rauwemelkse geitenkaas
½ 1 limoen
Zeezout
Zwarte peper
 

Bereiding

Maak eerst de dressing.
Meng de zure room en de zachte geitenkaas met het sap van ½ limoen, zeezout en zwarte peper.
Werk af met fijngehakte dille.

Hak de rode ui fijn en marineer 30 minuten of langer in de rijstazijn.
Snijd de avocado in blokjes en meng met het sap van de limoen.
Snijd de radijzen in dunne schijfjes.
Snijd de heilbot in hapklare stukjes.
Schik de waterkers en de heilbot in het midden van een mooie schaal.
Verdeel hierover leggen de avocado, de radijzen, de gemarineerd rode ajuin met wat azijn en een beetje olijfolie. Werk af met dilletakjes.

Bak de mini tortillas in de pan en snij in 4 stukken, schik rondom de sla en dien meteen op.


Welke streekproducten vindt u terug in dit recept?

Waterkers uit Haspengouw
Waterkers uit de IJsevallei
Vlaamse rauwmelkse geitenkaas
Vlaamse rauwmelkse geitenkaas
Vlaamse gerookte heilbot



Kok: Dagny Ros Asmundsdottir
Restaurant: Njam chef