Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring op onze website makkelijker te maken.

 
logo

“Smörrebrod” met Vlaamse opgelegde haring, Haspengouwse waterkers en een crumble van kaantjes uit de Westhoek

Facebook Twitter  GooglePlus Pinterest  Tumblr
“Smörrebrod” met Vlaamse opgelegde haring, Haspengouwse waterkers en een crumble van kaantjes uit de Westhoek“Smörrebrod” met Vlaamse opgelegde haring, Haspengouwse waterkers en een crumble van kaantjes uit de Westhoek“Smörrebrod” met Vlaamse opgelegde haring, Haspengouwse waterkers en een crumble van kaantjes uit de Westhoek“Smörrebrod” met Vlaamse opgelegde haring, Haspengouwse waterkers en een crumble van kaantjes uit de Westhoek

Ingrediënten voor 2 personen

Voor de haringsla:
200 g Vlaamse opgelegde haring
1 à 2 groene appelen
2 lente uien
1 gekookte rode biet en 2 à 3 eetlepels van het sap
2 eetlepels zure room
1 eetlepel  mayonaise
Zeezout
Zwarte peper

Voor afwerking:
Verse dille
Fijngesneden radijzen
1 à 2 eetlepels lompviseieren
1 à 2 eetlepels kaantjes uit de Westhoek
1/2 rode ajuin fijn gehaakt
Veel blaadjes waterkers uit Haspengouw
2 hardgekookte eieren
donker roggebrood of blinis

 

Bereiding

Snijd de haring, de appels, de lente ui en de rode biet in stukjes.
Maak een dressing van de mayonaise en de zure room.  Doe er lepel voor lepel wat sap van rode biet bij tot de dressing een leuke roze kleur krijgt.
Meng alle stukjes met de dressing.

Smeer op het roggebrood of de blinis een klein beetje mayonaise, leg hierop een paar blaadjes waterkers zodat de bodem helemaal bedekt is. 
Lepel wat haringsalade in het midden. Werk af met de radijzen, ei, dille, lompviseieren en de kaantjes. Laat de foto je inspireren!

Dagny drinkt bij het “smörrebrod” altijd een “lekkere” bier ….
Een frisse Spécial Belge vindt ze een prima idee.

 

Welke streekproducten vindt u terug in dit recept?

Waterkers uit Haspengouw
Waterkers uit de IJsevallei
Vlaamse opgelegde zure haring
Kaantjes uit de Westhoek
Vlaamse opgelegde zure haring



Kok: Dagny Ros Asmundsdottir
Restaurant: Njam chef