Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring op onze website makkelijker te maken.

 
logo

In hoeveboter gebakken rog met waterkerspesto en gekookte Moese patat

Facebook Twitter  GooglePlus Pinterest  Tumblr
In hoeveboter gebakken rog met waterkerspesto en gekookte Moese patatIn hoeveboter gebakken rog met waterkerspesto en gekookte Moese patatIn hoeveboter gebakken rog met waterkerspesto en gekookte Moese patatIn hoeveboter gebakken rog met waterkerspesto en gekookte Moese patatIn hoeveboter gebakken rog met waterkerspesto en gekookte Moese patat

Hoofdgerecht voor 4 personen

4 rogvleugels
Hoeveboter uit de Westhoek
Citroen
Zout
Peper van de molen
500 g Moese patat

Waterkerspesto:
¼ krop ijsbergsla
2 bussels waterkers uit de IJsevallei
1 handvol basilicum
1 teentje look
½ ui
1 eetlepel Vlaamse rauwemelkse geitenkaas
sap en zeste van 1 biocitroen
½ dl pijnboompitten
½ dl of meer goede olijfolie
Zout
Zwarte peper
 

Bereiding

Bruin de hoeveboter en bak de vleugels mooi bruin. Kruid met peper en zout.
Laat zachtjes garen tot het visvlees makelijk loskomt van het kraakbeen.
Kook ondertussen de aardappel met de schil in gezouten water. Giet af en laat drogen.

Rooster de pijnboompitten in een warme pan.
Snijd de stelen van de waterkers.
Mix alle ingrediënten samen tot een mooie groene dressing

Serveer met gekookte aardappelen in schil en een mooi schuimende Oude Geuze.
 

Welke streekproducten vindt u terug in dit recept?

Oude Geuze
Waterkers uit Haspengouw
Westhoek hoeveboter
Vlaamse hoeveboter
Moese patat
Waterkers uit de IJsevallei
Vlaamse rauwmelkse geitenkaas
Vlaamse rauwmelkse geitenkaas
Hoeveboter uit de Westhoek



Kok: Dagny Ros Asmundsdottir
Restaurant: Njam-chef