Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring op onze website makkelijker te maken.

 
logo

Carpaccio van het rood ras van West-Vlaanderen met West-Vlaamse gerookte sprot

Facebook Twitter  GooglePlus Pinterest  Tumblr
Carpaccio van het rood ras van West-Vlaanderen met West-Vlaamse gerookte sprotCarpaccio van het rood ras van West-Vlaanderen met West-Vlaamse gerookte sprotCarpaccio van het rood ras van West-Vlaanderen met West-Vlaamse gerookte sprotCarpaccio van het rood ras van West-Vlaanderen met West-Vlaamse gerookte sprotCarpaccio van het rood ras van West-Vlaanderen met West-Vlaamse gerookte sprot

Ingrediƫnten voor 4 personen

  • 400 g platte bil van het rode ras uit West-Vlaanderen
  • 3 el koud geperste olijfolie
  • sap van 1/2 citroen
  • waterkers

Voor de sprotmayonaise:
  • 100 g gerookte West-Vlaamse sprotfilets
  • 2,5 dl koolzaadolie
  • 100 g volle yoghurt
  • 100 g eiwit
  • 1 el water
  • 1 el citroensap
  • peper
  • zout

Bereiding

Hak de sprotfilets in grove stukken.
Doe ze samen met olie in een pot en warm op tot 60 à 70 °C.
Laat de sprotolie gedurende een uur op deze temperatuur trekken.
Zeef de sprotdeeltjes uit de olie en laat de olie afkoelen tot kamertemperatuur.

Klop de volle yoghurt samen met de eiwitten, water en citroensap los in hoge maatbeker.
Zet de staafmixer erin en voeg beetje bij beetje de sprotolie toe.
Blijf mixen tot je de gewenste dikte hebt.
Breng op smaak met peper en zout.

Snijd het vlees met een snijmachine in dunne plakjes.
Dresseer op een bord en kruid met peper en zout.
Meng 3 el olijfolie met het sap van een halve citroen en sprenkel over het vlees.
Werk af met een druppels sprot-mayonaise en wat waterkers.


Welke streekproducten vindt u terug in dit recept?

Waterkers uit Haspengouw
vlees van het rood ras van West-Vlaanderen
Waterkers uit de IJsevallei
West-Vlaamse gerookte sprot
vlees van het rood ras van West-Vlaanderen



Kok: Hobbykok Sander
Restaurant: www.filet-pur.be