Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring op onze website makkelijker te maken.

 
logo

Limburgse bloedworst met peer, Belgische elixir en crumble van Borsbeekse speculaas

Facebook Twitter  GooglePlus Pinterest  Tumblr
Limburgse bloedworst met peer, Belgische elixir en crumble van Borsbeekse speculaasLimburgse bloedworst met peer, Belgische elixir en crumble van Borsbeekse speculaasLimburgse bloedworst met peer, Belgische elixir en crumble van Borsbeekse speculaasLimburgse bloedworst met peer, Belgische elixir en crumble van Borsbeekse speculaas

Ingrediƫnten voor 8 hapjes

  • 25 cl water
  • 4 el griessuiker
  • 10 cl Elixir De Poldernaar
  • 2 peren
  • 1 Limburgse bloedworst
  • 100 g Borsbeekse speculaas
  • waterkers uit Haspengouw

Bereiding

Breng het water samen met de suiker en de elixir aan de kook.
Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd ze in vier.
Sudder de stukken peer gedurende een 10-tal minuten gaar in het suikermengsel.
Laat de peer uitlekken, vang het kookvocht op en kook het in tot een siroop.
Verpulver de speculaas tot een crumble.
Snijd de bloedworsten in schijfjes en bak op de barbecue of in een pan.
Serveer enkele peerschijfjes met een schijfje pens in een kommetje en  overgiet met wat siroop.
Werk af met de crumble van speculaas en wat mooie groene waterkers.


Welke streekproducten vindt u terug in dit recept?

Waterkers uit Haspengouw
Belgische elixir
Belgische elixir
Belgische elixir
Waterkers uit de IJsevallei
Limburgse bloedworst
Belgische speculaas



Kok: Hobbykok Peter
Restaurant: www.filet-pur.be