Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring op onze website makkelijker te maken.

 
logo

Boterham met Vlaamse ingelegde haring, rode biet, appel en waterkers

Facebook Twitter  GooglePlus Pinterest  Tumblr
Boterham met Vlaamse ingelegde haring, rode biet, appel en waterkersBoterham met Vlaamse ingelegde haring, rode biet, appel en waterkersBoterham met Vlaamse ingelegde haring, rode biet, appel en waterkers

Ingrediƫnten voor 4 personen

  • 4 Vlaamse ingelegde haringfilets
  • 1 dikke rode biet (gaar gestoomd)
  • 1 stevige appel
  • 4 zure augurken (kleine stukjes)
  • Enkele takjes dille (fijngesnipperd)
  • Wat bieslook (fijngesnipperd)
  • 1 el mayonaise
  • 1 el zure room
  • 1 el graanmosterd
  • Wat honing
  • Tabasco (naar smaak)
  • Peper & zout
  • Waterkers
  • Enkele dikke sneden boerenbrood

Bereidingswijze:

Schil en rasp de rode biet en appel, doe in een mengkom. Voeg de augurken, dille en bieslook toe. Schep er de mayonaise, zure room, graanmosterd en honing bij. Meng alles goed en kruid met peper, zout en tabasco.

Was de waterkers en verwijder de taaiste steeltjes. Snijd de haringfilets in grove stukken. Smeer wat sla met rode biet op een boterham. Leg er enkele takjes frisse waterkers bovenop en eindig met de stukjes zure haring.


Welke streekproducten vindt u terug in dit recept?

Waterkers uit Haspengouw
Waterkers uit de IJsevallei
Vlaamse opgelegde zure haring



Kok: Thomas Van de Water
Restaurant: www.filet-pur.be