Ingrediënten

Lunch voor 2 personen

  • 4 sneetjes Filet d'Anvers
  • 2 sneden donker bruin brood
  • 15 g rucola
  • 1 tl olijfolie
  • Parmezaanse kaas
  •  

Rode uienchutney

  • 3 rode uien
  • klontje boter
  • 2 tl lichtbruine suiker (‘kinnekessuiker’)
  • 2 el balsamicoazijn
  • peper
  •  

Basilicum mayonaise

  • 2 el mayonaise
  • 2 takjes basilicum (enkel de blaadjes)

Bereiding

  1. Pel de uien en snijd in halve ringen voor de uienchutney.
  2. Verhit de boter en fruit de uien op een laag vuur gedurende 10 minuten.
  3. Voeg de lichtbruine suiker en de balsamicoazijn toe en laat het mengsel circa 10 minuten zachtjes inkoken tot het vocht verdampt is.
  4. Haal de pan van het vuur, laat de chutney afkoelen en breng op smaak met peper.
  5. Doe de mayonaise met de verse basilicum en een snufje zwarte peper in een keukenmachine. Even goed fijnhakken en je basilicummayonaise is klaar!
  6. Snijd twee dikke sneden van het brood en rooster tot het lekker knapperig is.
  7. Smeer de uienchutney op het brood.
  8. Beleg met de Filet d’Anvers en werk af met wat rucola, Parmezaanse kaas, de basilicummayonaise en een beetje olijfolie. Kruid met peper en zout.

Serveer met een lekker fris Bolleke, de Special Belge Ale van Brouwerij De Koninck. Smakelijk!

o
<
>

Streekproducten in dit recept