Le Larry
In de wereld van kaasproducten neemt Le Larry een unieke plaats in.
Le Larry is het verhaal van 2 creatieve en ondernemende Oost-Vlamingen, die in 1981 een geitenboerderij startten. Zoveel jaar later is dat een professionele biokaasmakerij geworden Sinds 2004 nam Dirk Cornelis, Ganda, het bedrijf onder zijn vleugels.
Hun meest traditionele producten zijn op basis van rauwe geitenmelk, al dan niet in combinatie met pijpajuin of tuinkruiden. Het basisproduct is verse onbehandelde biomelk, dagelijks geleverd door een lokale boer. Het eindproduct is een geitenkaas met een zachte smaak, het resultaat van dagelijkse verwerking en stremmen op lage temperatuur. De productie van Le Larry gebeurt volgens een typisch traditionele ambachtelijke methode, dus met de pollepel, geschept in de vormen. Na het uitlekken worden de kaasjes gezout en nog wat gedroogd voor ze verpakt kunnen worden. Met zachte, romige kaasjes als eindresultaat.