Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring op onze website makkelijker te maken.

 
logo

Weetjes

Waarom is koffie een streekproduct?
België kent naast een bier- en chocoladetraditie ook een zeer grote koffietraditie met een uitzonderlijk aantal kleine, lokale koffiebranders.

  Meer info
Eerste erkenningen van 2017
Vijf mooie tradities, met uiteenlopende smaken en herkomst, worden toegevoegd aan de lijst: Oostendse zeebeschuit, Halse krotten, geutelingen, Limburgse leverworst en grotchampignons uit Riemst.

  Meer info
Vlees van het rood ras van West-Vlaanderen gaat voor een BOB
Het vlees van een traditioneel Vlaams runderras streeft naar een Europese erkenning.

  Meer info
Het Metroteam bekokstooft een kerstmenu met traditionele streekproducten
De Metro krant klopt bij STREEKPRODUCT.be aan: mag een Metro kookteam koken met streekproducten?

  Meer info
Biercultuur bekroond
De Unesco erkenning staat voor onze biercultuur, oud en nieuw. Proficiat aan de brouwers!

  Meer info
Een magazine vol streekproducten
In het magazine "Proef Regio en Traditie" ontdek je de smakelijke verhalen achter onze Vlaamse streekproducten, lekkere tradities, hedendaagse trots!

  Meer info
Al meer dan 200 erkenningen voor Vlaamse streekproducten
Met de erkenningsronde van september rondt VLAM de kaap van 200 erkenningen voor Vlaamse traditionele streekproducten. 


  Meer info
Start grondwitloofseizoen 2016
Grondwitloof is een typisch Vlaamse seizoensgroente, het “witte goud” genaamd. De familie Gille uit Tildonk is gastheer bij de lancering van het nieuwe grondwitloofseizoen.

  Meer info