Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring op onze website makkelijker te maken.

 
logo

STREEKPRODUCT.BE

STREEKPRODUCT.BE werd in het leven geroepen om traditionele streekproducten herkenbaar te maken en te erkennen. De consument kan de traditionele streekproducten makkelijk herkennen en zich ook goed informeren. De producent wordt beloond met een erkenning en kan zo zijn traditioneel product extra in de kijker zetten. Al deze producten voldoen aan de 5 criteria van de definitie voor traditioneel streekproduct.

Waarom streekproducten labelen? 
 
Enkele licentiehouders aan het woord:
Benny Swinnen (Hagelandse moutspeculaas en Hoegaardse suikervlaai)
André Peeters (boerenbrood uit de Pedevallei)
Marc Sansen (Poperingse mazarinetaart)
Caroline Schepers (filet d'anvers)

Waarom blijven jullie een traditioneel streekproduct produceren?
“Een bewuste keuze. Ik hecht belang aan traditie. In Vlaanderen hebben we een enorme traditie van gebak, en dat moeten we in ere houden,” aldus Benny.
Waarom kiezen voor een label?
“Het VLAM-label heeft voor mij de juiste uitstraling: geloofwaardig en niet commercieel. VLAM maakt bovendien gezamenlijk promotie voor de traditionele streekproducten,” vertelt Marc. Benny benadrukt ook het belang van de Beoordelingscommissie die zorgt voor een objectieve waardering.
Zien jullie resultaten van de erkenning?
“Nooit verwacht, maar er was een enorme impact op de verkoop,” vertelt Benny. Ook in de Pedevallei hetzelfde verhaal: “Mijn klanten reageren zeer positief. Er is zelfs vraag van buiten de regio!”

De voordelen van het label streekproduct.be:
• (h)erkenning van uw product
• duidelijke streekaanduiding, hét argument bij uitstek voor de consument
• nadruk op authenticiteit met ambachtelijke productiewijze
• toegevoegde waarde: het verhaal achter het product
• visitekaartje voor uw zaak
• opname in de streekproductenkorf

Facebook Twitter  GooglePlus Tumblr