Restaurant Pauline
'Streekgenoten' West-Vlaanderen: ontdek meer over Restaurant Pauline en chef Marie Pieters. Zij gaat aan de slag met de 'zoetekoek' van streekgenoot Vandecasteele en 'kaantjes' van Hoevevlees 't Eendenhof.
Restaurant Pauline is een charmant Belgisch huiskamerrestaurant in Kortrijk, waar chef Marie Pieters gasten verwelkomt in haar eigen woning. Geïnspireerd door haar grootmoeder Pauline, die haar liefde voor koken bijbracht, serveert Marie verfijnde gerechten met een focus op pure, seizoensgebonden ingrediënten. De keuken combineert klassieke Frans-Belgische smaken met creatieve, moderne invloeden, wat resulteert in een harmonieuze culinaire ervaring.
Streekgenotenmenu
Oisri-oester met smout en kaantjes uit Veurne (**)
****
Zeeforel, aardbei, basilicum en honingtomaten uit het Westland
****
Kalfszwezerik met zoetekoek uit Poperinge (*)
****
Wild konijn met aubergine uit Vremde
****
Pêche Melba
5-gangenmenu: €85/persoon (**)
4-gangenmenu: €70/persoon (*)
3-gangenmenu: €55/persoon
Exclusief dranken. De 5-gangen formule is verplicht op vrijdag- en zaterdagavond.
's Avonds wordt enkel het 4- of 5-gangenmenu geserveerd (dinsdag, woensdag en donderdag).
Het 3-gangenmenu kan 's middags genomen worden (woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag).
Spaar & geniet: proef de streek en ontvang een streekmand!
Hou je van lekker eten en wil je kans maken op een smakelijke beloning? Doe mee met onze culinaire spaaractie!
- Deze actie loopt een hele zomer! Ze gaat van start op 7/06/2025 en loopt tot en met 28/09/2025.
- Bezoek 3 van de 8 deelnemende restaurants en geniet van een heerlijk streekmenu. Meer info en voorwaarden vind je hier.
Contact
Adres: Gentsesteenweg 178, 8500 Kortrijk
Tel: +32 56 90 85 75
E-mail: info@restaurant-pauline.be
Website: restaurant-pauline.be
OPGELET: de deelname van Restaurant Pauline loopt slechts tot 19/7! Ook de winnaars van Billie moeten voor die datum langsgaan.
We leerden Marie Pieters kennen tijdens haar deelname aan Kookslag 2024, waar ze een West-Vlaamse tartaar met jus van karnemelk en Vlaams Roodbruin bier klaarmaakte.