Salade niçoise à la Zarza
door Stef Vervoort van Zarza
Salade niçoise met een twist.
Bereidingswijze
Kook de aardappel in de pel beetgaar en verfris ze. Besprenkel ze met olijfolie en leg ze op een warme grill. Kook de boontjes beetgaar in gezouten water. Kook de snijboontjes in hun geheel in gezouten water, halveer ze en rol ze op. Bind de tomatenpuree met de agar agar. Laat het gezouten spek 2 à 3 uur trekken in de melk. Zeef de melk en warm op in de microgolfoven. Laat het blaadje gelatine weken in koud water, knijp uit en los op in de lauwe melk. Giet de spekmelk in een sifon. Snijd de uien in ringen, leg ze 20 minuten in de azijn met peper en zout. Snijd de korsten van het pedebrood, cutter het broodkruim fijn. Warm de ansjovisolie en bak hierin de broodkruimels krokant.
Schik alles mooi op een bord en werk af met de kervelblaadjes.